Drs. Rosemarie van der Velden, MPLA

 

‘Omdat ik beide kanten van de onderhandelingstafel ken, kan ik de wensen en eisen goed inschatten’

Drs. Rosemarie van der Velden, MPLA

Na mijn studie aan de Universiteit van Leiden heb ik de pensioenopleiding van Akkermans & Partners gevolgd. Eenmaal gediplomeerd ben ik gevraagd om er in dienst te treden. Vanaf 1992 heb ik bij Akkermans gewerkt als pensioenadviseur, later ook als directeur interne organisatie, kwaliteitsbewaking en vaktechniek. In 2003 heb ik mijn Master of Arts in Pensions and Life Assurance behaald.

 

Vanaf 2007 was ik als partner verantwoordelijk voor Pensioen Juristen en Corporate Pensions. Omdat Fred Jansen regelmatig over de vloer kwam om een cursus te volgen, ken ik hem al vele jaren. Hij was het die mij uitnodigde om tot de maatschap toe te treden en dat heb ik in 2014 gedaan.

 

Ik begeleid zowel bedrijven als ondernemingsraden bij pensioenvraagstukken en adviseer hen over hun collectieve pensioenregeling. Omdat ik beide zijden van de onderhandelingstafel ken, kan ik vaak goed inschatten wat de andere kant wel en niet wil. In sommige situaties werk ik binnen één traject zelfs voor zowel werkgevers als werknemers.

 

Op verzoek van ondernemingsraden geef ik verder pensioenvoorlichting aan medewerkers. Dat doe ik helder en zonder ingewikkeld taalgebruik. In de basis zijn de vraagstukken ook niet ingewikkeld. Het gaat om drie dingen: geld voor later, geld als je wegens omstandigheden niet meer kunt werken en geld voor je partner en kinderen als je onverwachts overlijdt.

 

Terug naar Wie zijn wij

Keurmerken

 

Uiteraard beschikken onze adviseurs over alle benodigde Wft-certificeringen. Verder is Jansen en Partners aangesloten bij de Pensioenorde en bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

Pensioenorde
KiFiD