Roeland Verheul

 

‘Het is de kunst lastige onderwerpen begrijpelijk te maken en te laten zien waar de mogelijkheden, de kansen en de bedreigingen liggen’

Roeland Verheul

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde, maar ik trek het vaak breder door ook te kijken naar andere secondaire arbeidsvoorwaarden. Mijn motto is: ‘Geniet van het leven, maar denk ook aan later.’ Bij dat laatste helpt een goed pensioen natuurlijk, maar het gaat verder. Ook risico’s op korte termijn kunnen roet in het eten gooien. Je hebt het dan over arbeidsongeschiktheid en overlijden; niet de leukste onderwerpen maar wel belangrijk om ze te benoemen.

 

Pensioen gaat tegenwoordig steeds meer om kapitaalvorming: wat leg ik nu in en wat levert dat straks aan pensioen op? Het is daarom slim om zo vroeg mogelijk te beginnen, een realistisch plan te maken en daarop bij te sturen gedurende de looptijd. Dat is vaak nodig, omdat werknemers veel meer van baan wisselen dan vroeger. Daardoor worden ze opgenomen in steeds wisselende pensioenregelingen, wat niet altijd gunstig is. Ook veranderen of stoppen verzekerde risico’s dan. Veel werknemers realiseren zich dit niet of vinden het te ingewikkeld om daar zelf wat mee te doen.

 

Pensioen is complexe materie. Dat maakt het voor werknemers, maar ook voor HRM-afdelingen en directies, lastig om het allemaal te bevatten. Mijn rol is om alles op een eenvoudige manier helder en inzichtelijk te maken en te laten zien wat de mogelijkheden, de kansen en de bedreigingen zijn. Ik doe dit met veel plezier voor werkgevers en werknemers. En omdat ik in het verleden zelf internationaal heb ondernomen, help ik ook regelmatig buitenlandse werkgevers die zich op de Nederlandse markt begeven.

 

Terug naar Wie zijn wij

Keurmerken

 

Uiteraard beschikken onze adviseurs over alle benodigde Wft-certificeringen. Verder is Jansen en Partners aangesloten bij de Pensioenorde en bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

Pensioenorde
KiFiD